Mainos
Mainos

Tutkimus: Rahapelaamisella selvä yhteys alkoholin käyttöön

Rahapelien runsaalla pelaamisella näyttää olevan yhteys useisiin terveysuhkiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksessa usein rahapelejä pelaavat polttivat enemmän tupakkaa ja joivat enemmän alkoholia kuin väestö keskimäärin.

Rahapeleiksi luetaan muun muassa Lotto tai Keno, rahapeliautomaatit, arvat, urheiluvedonlyönti sekä kasinopelit. Monia peleistä voi pelata myös netissä.

Vähäisintä päivittäinen tupakointi oli henkilöillä, jotka eivät olleet pelanneet lainkaan rahapelejä. Päivittäinen tupakointi yleistyi rahapelaamisen tiheyden kasvaessa. Myös humalajuominen oli usein rahapelejä pelaavilla muuta väestöä yleisempää.

- Monessa kansainvälisessä tutkimuksessa on havaittu, että ongelmapelaaminen on yhteydessä terveysriskien ottamiseen, sanoo tutkija Jukka Halme.

- Tällöin ongelmapelaaminen tarkoittaa sitä, että henkilöllä on rahapelaamisesta aiheutuneita kielteisiä seurauksia ja hänellä on mahdollisesti pakonomainen tarve jatkaa pelaamista, vaikka se selvästi haittaa hänen elämäänsä.

Tutkimus vahvisti tietoa THL:n mukaan tietoa siitä, että runsas rahapelien kulutus ja ongelmapelaaminen ovat kansanterveydellisiä huolenaiheita, joihin on syytä puuttua.

- Haitalliset kulutustottumukset voivat kasautuessaan aiheuttaa moninkertaisia riskejä ja yksilötasolla ne voivat olla toinen toistaan vahvistavia käyttäytymisiä, osana epäterveellistä elämäntyyliä, sanoo Halme.

Tutkimuksessa selvitettiin noin 3 000:n suomalaisen terveyskäyttäytymistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot