Mainos
Mainos

Tutkimus: Rypsiöljy ehkäisee dementiaa ja tulehdusta

Rypsiöljyn nauttiminen estää tuoreen tutkimuksen mukaan verisuonitukoksia ja tulehduksia. Rypsiöljyn rasvan koostumus on elimistön kannalta paras mahdollinen.

Tutkijoiden mukaan noin ruokalusikallinen rypsiöljyä päivässä on hyvä keino ehkäistä muun muassa sydän- ja verisuonitauteja, dementiaa ja diabetesta.

Rasvahappotutkimus tehtiin Tampereen ja Helsingin yliopistoissa. 42 koehenkilöä vaihtoivat neljänneksen ravintorasvastaan eli margariinista, juustosta ja voista rypsiöljyyn. He käyttivät kuuden viikon ajan päivittäin noin ruokalusikallisen rypsiöljyä esimerkiksi salaatinkastikkeena.

Tutkimuksessa tuli esille, että elimistölle haitallisen fibrinogeenin arvot laskivat selkeästi. Tämän valkuaisaineen nousu ylläpitää tulehdustilaa elimistössä ja edistää verisuonitukosten syntyä. Arvo kohoaa, jos ihminen saa ruoasta liian vähän elimistön tasapainotilalle tärkeää omega-3-rasvahappoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme