Mainos
Mainos

Tutkimus: SDP yhä suurin puolue

Puolueiden kannatus on lähes sama kuin kuukausi sitten.

SDP näyttäisi säilyttäneen paikkansa Suomen suurimpana puolueena. Neljän suurimman puolueen TNS Gallupilla teettämän puoluekannatusarvion mukaan SDP:tä kannattaa 24 prosenttia suomalaisista. Kannatus oli täsmälleen sama kuin kuukautta aiemmin tehdyssä tutkimuksessa.

Keskustan kannatus oli kuukaudessa noussut 0,3 prosenttiyksikköä 23,4 prosenttiin ja kokoomuksen laskenut 0,6 prosenttiyksikköä 22 prosenttiin.

Muiden puolueiden kannatus oli lähes ennallaan.

Vasemmistoliittoa kannatti 9 prosenttia vastanneista ja vihreitä 8,8 prosenttia. RKP:n suosio oli 4,9 prosenttia, kristillisdemokraattien 4 ja perussuomalaisten 1,9 prosenttia.

Muita puolueita ilmoitti kannattavansa 2 prosenttia vastanneista.

Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse vajaata 2400:aa suomalaista 25.9.-20.10. Otos edustaa maan äänestysikäistä väestöä Ahvenanmaa pois luettuna.

Puoluekannatusarvio on laadittu yhdistämällä haastatteluvastaukset ja vaalitilastot viime kunnallisvaaleista. Sen virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla vajaat kaksi prosenttia kumpaankin suuntaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot