Mainos
Mainos

Tutkimus: Seksuaalinen häirintä tuttua teini-ikäisille

Tuoreeseen tutkimukseen osallistuneista noin 2500 teini-ikäisestä tytöstä useimmat ovat kokeneet seksuaalista häirintää sanallisena häirintänä tai lähentelynä. Noin viisi prosenttia tytöistä on raiskattu tai yritetty raiskata. Tutkimuksen mukaan useimmiten nuoren kokema raiskaus on insestiä.

Tyttöjen kokemuksia häirinnästä ja seksuaalisesta väkivallasta on selvitellyt kolme tutkijaa Päivi Honkatukia, Johanna Niemi-Kiesiläinen sekä SariNäre. Tutkimus on kokoomateos, jossa yhdistyy sekä peruskoululaisten, raiskauskriisikeskukseen soittaneiden uhrien että alan lainsäädäntöä tutkineen juristin näkökulma.

Selvityksessä kävi ilmi, että tekijät ovat tyttöjen mukaan olleet eri-ikäisiä, tuttuja tai tuntemattomia sekä tilanteet ja paikat joko julkisia tai yksityisiä.
-Moni kuitenkin ilmoitti, että pojan tai miehen teko ei ollut hänen mielestään vakava. Mitä nuorempi ja tutumpi ahdistelija oli, sen helpommin tyttö käsitti sen eräänlaisena pilana, Päivi Honkatukia mainitsee.

Tutkijat arvioivat, että raiskauksista tulee poliisin tietoon vain muutama prosentti.

Juuri ilmestynyt tutkimus on ensimmäisiä julkaisuja teini-ikäisiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme