Mainos
Mainos

Tutkimus: Suomalaiset eivät tiedä EU-maiden määrää

Suomalaisten tulos on eurooppalaisittain vertailtuna huono, sillä Suomea heikommin asiasta tiedettiin vain Britanniassa ja yhtä huonosti Saksassa ja Hollannissa.

Suomalaiset näyttävät tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan olevan huonosti perillä EU:n jäsenmaiden määrästä. Eurobarometri-tutkimuksen mukaan suomalaisista 15 prosenttia tietää, että unionissa on 25 jäsenmaata.

Suomalaisten tulos on eurooppalaisittain vertailtuna huono, sillä Suomea heikommin asiasta tiedettiin vain Britanniassa ja yhtä huonosti Saksassa ja Hollannissa. Koko Euroopan unionissa asiasta oli perillä noin neljäsosa. Parhaan tuloksen saivat Kypros, Slovenia ja Luxemburg, joissa vähintään joka toinen tiesi maiden oikean lukumäärän.

Tutkimukseen haastateltiin noin tuhatta ihmistä jokaisesta EU-maasta touko- ja kesäkuussa. Tutkimuksen virhemarginaali on 1,9-3,1 prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT-TT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme