Mainos
Mainos

Tutkimus: Suomalaiset eivät tyrmää tienkäyttömaksuja

Suomalaiset suhtautuvat myönteisesti ajatukseen uusista tienkäyttömaksuista, ilmenee liikenne- ja viestintäministeriön kyselytutkimuksesta.

Noin 60 prosenttia kyselyyn vastanneista suhtautui vähintään melko myönteisesti ajatukseen, että kaikki liikenteen maksut määräytyisivät auton käytön perusteella. Jos liikennemaksuja kerättäisiin, ne tulisi vastaajien enemmistön mielestä käyttää teiden ja joukkoliikenteen parantamiseen ja ylläpitoon.

Liikenteen nykyverotukseen oli tyytyväinen noin viidennes vastaajista. Kolme neljästä toivoi, että liikenteen veroja ja maksuja muutettaisiin oikeudenmukaisempaan suuntaan. Valtaosa vastaajista oli sitä mieltä, että autoilun tulisi olla suhteellisesti halvempaa alueilla, joissa välimatkat ovat pitkiä ja joukkoliikenne vähäistä.

Suomalaisten käsityksiä liikenteen verojen ja maksujen oikeudenmukaisuudesta kartoittaneen kyselyn toteutti Taloustutkimus. Siihen vastasi 1 019 15 vuotta täyttänyttä suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot