Mainos
Mainos

Tutkimus: Suomalaiset kierrättävät ahkerasti

Tilastokeskuksen kulutustutkimuksen mukaan lähes 90 prosenttia suomalaisista kierrättää sanomalehdet. Myös ongelmajätteiden kierrätys ja kirpputorikauppa ovat suomalaisille tuttuja.

Suomalaiset ovat ahkeria kierrättäjiä, kertoo Tilastokeskuksen meneillään oleva kulutustutkimus.

Kotitalouksissa kierrätetään tehokkaasti niin sanomalehdet kuin ongelmajätteet. Sanoma- ja muut lehdet kierrättää 87 prosenttia ja ongelmajätteet yli 80 prosenttia kotitalouksista. Lähes puolet lajittelee myös ruokajätteet erilliseen astiaan.

Suomalaiset ovat tottuneet kierrättämään tavaraa myös kirpputoreilla. Kulutustutkimuksen ennakkotietojen mukaan 24 prosenttia oli ostanut tavaroita kirpputoreilta tutkitun kolmen kuukauden aikana. Kirpputorikauppaa ovat vauhdittaneet myös internetin myynti- ja huutokauppapalstat.

Kotitalouksissa syntyy sekajätettä keskimäärin runsaat kolme roskapussillista viikossa.

Tilastokeskuksen kulutustutkimuksessa selvitetään lähes 8000 kotitalouden päivittäisiä kulutusmenoja. Tämän vuoden helmikuussa käynnistynyt tutkimus jatkuu helmikuun 2007 loppuun asti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme