Mainos

Tutkimus: Suomalaiset myönteisiä kehitystyölle

Suomalaisten mielestä parhaat tavat lisätä kehitystyön rahoitusta ovat mm. kansalaiskeräykset ja valtion muiden menojen leikkaaminen.

Suomalaiset suhtautuvat edelleen myönteisesti kehitystyöhön.

Taloustutkimuksen tekemän uuden mielipidetiedustelun mukaan 86 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä joko melko tai erittäin tärkeänä.

Lisäksi vastaajista 85 prosenttia oli joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä väittämästä, että kehitystyö lisää kansainvälistä turvallisuutta.

Suomalaiset tuntevat hyvin kehitystyömäärärahojen nykyisen tason. Kaksi kolmasosaa vastaajista sijoitti avun 0,3 - 0,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta, mikä sijoittuu vuosina 2004 ja 2005 toteutuneiden apulukujen tuntumaan.

YK:n suositus on, että vauraat maat antaisivat 0,7 prosenttia bruttokansantulostaan kehitysyhteistyöhön. Yli kolme neljäsosaa kyselyyn osallistuneista suomalaisista pitää prosenttimääräistä suositusta tarpeellisena.

Kehitysyhteistyövarojen kasvun rahoittamisen vaihtoehtoina pidetään kansalaiskeräyksiä ja muita lahjoituksia sekä valtion muiden menojen leikkaamista.

Kehitysyhteistyön ensisijaisina kohteina pidettiin luonnonkatastrofeista kärsineitä alueita, Afrikan maita ja pitkittyneistä kriiseistä kärsineitä alueita. Apua haluttaisiin suunnata etenkin terveydenhuoltoon ja väestökysymyksiin, opetukseen, vesihuoltoon sekä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämiseen.

Tutkimus toteutettiin ulkoasiainministeriön toimeksiannosta touko-kesäkuussa. Tutkimusta varten haastateltiin noin tuhatta suomalaista.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot