Mainos
Mainos

Tutkimus: Suomalaisnuoret häiriköivät koulussa

Pisa-tutkimuksen kylkiäisenä saatu koulukäyttäytymistä mittaava tutkimus ei imartele suomalaisnuoria.

Siinä missä Suomi on lukutaidossa listan kärkimaita, asiallinen käyttäytyminen koulussa näyttää unohtuvan. Suomi on 38 maan vertailussa kolmen hännänhuipun joukossa. Ainoastaan Kreikassa ja Argentiinassa tuntia häiriköidään enemmän.

Aasiassa mallioppilaat

Japanilaisnuoret ovat tutkimuksen mukaan mallioppilaita. Muutenkin käytöstavat ja tottelevaisuus näyttävät olevan Aasiassa kunniassaan, sillä kymmenestä kärkipaikasta seitsemän meni Aasiaan.

Tutkimuksessa mitattiin muun muassa sitä, kuinka kauan opettajalta kestää saada luokallinen 15-vuotiaita hiljentymään tunnin alussa, jotta opetus voi alkaa.

Analyysin yllättävin tieto oli, että vastoin yleistä käsitystä nuorten käytöstavat näyttävät parantuneen viimeisen vuosikymmenen aikana.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot