Mainos
Mainos

Tutkimus: Suomi Euroopan paras matkailumaa

Brittiläisten lehtien lukijat ovat rankanneet Suomen Euroopan parhaaksi matkailumaaksi. Lisäksi Helsinki on yksi maailman suosituimmista kaupungeista jättäen taakseen jopa New Yorkin.

Helsinki on brittiläisille mieluinen kaupunki

Brittiläisten The Guardian ja The Observer -lehden lukijoiden mielestä Suomi on Euroopan paras matkailumaa. Toiselle sjalle sijoittui Islanti ja kolmanneksi Sveitsi. Myös Helsinki pääsi tänä vuonna ensimmäisen kerran mukaan listaan sijoittuen viidenneksi maailmanlaajuisessa "suosituin kaupunki" -sarjassa. Helsinki jätti taakseen mm. New Yorkin ja eurooppalaisista kaupungeista edelle meni ainoastaan Siena. Sarjan voittajaksi nousi Sydney.

Tutkimusten mukaan Suomen parhaita puolia matkailijoiden silmissä ovatkin ystävälliset ihmiset. Suomi on Iso-Britanniasta saapuvalle vierailijalle myös edullinen matkakohde.

Vuosittaiseen, matkailijoiden kokemuksia kartoittavaan Travel Awards -kilpailuun otti osaa yli 16 000 ihmistä.

Helsingin kaupungin matkailu- ja kongressitoimisto on brittiläisten yhteistyökumppaneittensa kanssa panostanut voimakkaasti Iso-Britanniaan suuntautuvaan markkinointiin. Vuonna 2000 aloitettu kolmivuotinen kampanja on kohdennettu brittiläisille kuluttajille, matkojen jälleenmyyjille ja medialle. Tavoitteena on lisäksi monipuolistaa brittiläisten matkanjärjestäjien Helsinkiin suuntautuvien matkapakettien tarjontaa. Helsinkiä markkinoidaan ympärivuotisena kaupunkikohteena, jossa voi viettää tapahtumantäyteisen loman.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme