Mainos
Mainos

Tutkimus: Suomi opiskelijoiden unelmamaa

Suomalainen korkeakoulujärjestelmä saa suitsutusta maailmalla. Tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan suomalainen korkeakoulujärjestelmä on laajan vertailun edullisin ja parhaiten kaikkien opiskelijoiden saatavilla. Asiasta kertoo UniversityWorldNews.com-nettisivusto.

Kanadalaisen korkeakoulutuksen strategioita tutkivan järjestön (HESA) tutkimus paljastaa, että Suomessa korkeakouluopiskelija selviää opinnoistaan halvimmalla ja sisäänpääsy on kohtuullisen helppoa ja tasavertaista.

Tutkittavien maiden korkeakoulujärjestelmiä vertailtiin kymmenkohtaisessa tutkimuksessa. Vertailussa selvitettiin sitä, miten suuret korkeakoulutuksen kustannukset ovat 17 eri maassa. Parhaiten "hintavertailussa" pärjäsivät Euroopan maat - ensimmäisenä oli Suomi perässään Norja, Saksa, Tanska ja Ruotsi.

Suomi sijoittui kärkipaikalle myös osiossa, jossa tutkittiin sitä, miten hyvin korkeakouluopetusta on saatavilla.

Opetuksen saatavuuden osalta Suomen perässä kakkossijaa piti Hollanti, sitten Norja, Yhdysvallat ja Australia.

Kanadalaistutkija Alex Usher pitää Suomen sijoituksia erittäin hyvinä.

- Suomessa on järkevät opintokustannukset, hyvin toimiva opintolaina- ja opintotukijärjestelmä. Lisäksi suomalaisopiskelijoilla on tasa-arvoiset sisäänpääsyvaatimukset.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot