Mainos
Mainos

Tutkimus: Työ seuraa yhä useammin kotiin

Neljä viidestä töitä kotona tekevistä vie työt kotiin vapaaehtoisesti ja ilman korvausta.

Yhä useampi palkansaaja tekee nykyään töitä muuallakin kuin työpaikallaan. Työministeriön tilaaman tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia työntekijöistä tekee varsinaisen työpaikan lisäksi töitä myös kotona, työmatkoilla, asiakkaan luona tai työorganisaation toisessa toimipaikassa.

Joustaako työ? -tutkimuksen mukaan noin neljännes palkansaajista tekee päätoimensa työtä ajoittain myös kotonaan. Ylemmillä toimihenkilöillä osuus on yli puolet.

Ylemmät toimihenkilöt tekevät myös muuten useammin töitä muualla kuin työpaikalla. Heistä kolme neljästä tekee ajoittain työtä muualla, kaikista palkansaajista osuus on alle puolet.

Töiden kotiinviejistä neljä viidestä hoitaa työasioita kotonaan vapaaehtoisesti, ilman erillistä korvausta.

Tutkimuksen tekivät Tampereen ja Turun yliopistojen sosiologian tutkijat vuoden 2004 aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot