Mainos
Mainos

Tutkimus: Vihreät ohi SDP:n Helsingissä

Vihreät ohittavat kuntavaaleissa Helsingissä SDP:n kolmella lisäpaikallaan. Myös perussuomalaiset ovat saamassa kolme lisäpaikkaa, joilla he nousevat lähes RKP:n kokoiseksi päättäjäryhmäksi. Kokoomus säilyy yhä pääkaupungin suurimpana puolueena. Nämä tiedot ilmenevät MTV:n uutisten tilaamasta tutkimuksesta.

Tutkimuksen teki Taloustutkimus MTV:n uutisten ja Helsingin uutisten toimeksiannosta. Se tehtiin 15.9.–28.9.2008.

Tutkimuksen mukaan kokoomus säilyy siis pääkaupungin suurimpana, mutta ei saa yhtään lisäpaikkaa 25 valtuutetun ryhmäänsä. SDP menettäisi kolme paikkaa ja putoaisi valtuuston kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi vihreiden taakse. SDP:llä olisi kuntavaalien jälkeen 18 valtuutettua ja vihreillä kolmen lisäpaikan jälkeen 20.

Neljänneksi suurin olisi edelleen vasemmistoliitto, joka kuitenkin menettäisi yhden paikan eli valtuutettujen määrä on putoamassa seitsemään.

RKP menettää pääkaupungissa yhden paikan ja on viidellä valtuutetullaan enää yhden paikan suurempi kuin vaalien toinen voittaja vihreiden ohella eli perussuomalaiset. Perussuomalaiset ovat saamassa valtuustoon neljä paikkaa, kolme enemmän kuin vuonna 2004.

Stadilaispäättäjäksi yrittävät keskustalaiset joutuvat pettymään, sillä keskustan paikkamäärä putoaa yhdellä kolmeen.

Kristilliset ovat saamassa kaksi valtuutettua ja ryhmä muut yhden.

Tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse yhteensä 1 002:tta henkilöä. Matkapuhelinnumeroita oli noin 80 % otoksesta. Tutkimuksen kohderyhmänä oli Helsingin 18–79-vuotias väestö. Otos muodostettiin satunnaisotannalla väestörekisterikeskuksen rekisteristä.

Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmillaan +- 2,9 %-yksikköä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme