Mainos
Mainos

Tutkimus: Yhä harvempi haluaa varhain eläkkeelle

Suomalaisten into siirtyä varhain eläkkeelle näyttää hieman vähentyneen.

Eläketurvakeskuksen tutkimuksessa joka kolmas vastaaja halusi jäädä eläkkeelle 63-vuotiaana, kun viime tutkimuksessa halukkaita oli joka toinen.

Eläkkeelle houkuttavat työn kuormittavuus ja työhön liittyvä epävarmuus. Työssä jaksamista edistävät työantajan tuki sekä työn kokeminen tärkeäksi elämänalueeksi. Työssä jatkaminen kiinnostaa enemmän pieni- ja keskituloisia kuin suurituloisia.

Eläketurvakeskuksen arvion mukaan palkansaajien eläkeaikomusten toteutuminen merkitsisi eläkkeelle siirtymisen selkeää myöhentymistä. Nykyisin suomalaisten keskimääräinen eläkkeellejäämisikä on noin 60 vuotta.

Tutkimukseen haastateltiin 2 000:ta yli 45-vuotiasta palkansaajaa. Tiedot ovat vuosilta 2008 ja 2003.

(MTV3 - STT)

Katso Kristian Svenssonin juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot