Mainos
Mainos

Tutkimus: Yhdeksäsluokkalaisten oppimistaidot heikentyneet

Yhdeksäsluokkalaisten oppimistaidot ovat heikentyneet runsaassa kymmenessä vuodessa, ilmenee Helsingin yliopiston tutkimuksesta. 

Tulosten mukaan muutos koskee kaikkia arvioitua osaamisalueita: päättelytaitoja, matemaattista ajattelua ja luetun ymmärtämistä. Samaan aikaan asenteet koulunkäyntiin ovat muuttuneet aiempaa kielteisemmiksi. 

Arvioinnissa tytöt suoriutuivat osaamistehtävistä poikia paremmin. Yksilöiden ja luokkien väliset erot olivat kuitenkin kasvaneet aiemmasta.  

Arviointitutkimukseen osallistui noin 7800 yhdeksäsluokkalaista 65 kunnassa ja 82 koulussa keväällä 2012. Vastaava arviointi tehtiin myös keväällä 2001. 

Opetusministeri Krista Kiuru (sd.) kiinnittää huomiota siihen, että tärkein oppimistaitojen eroja selittävä tekijä on vanhempien koulutustausta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot