Mainos
Mainos

Tutkimustulos yllätti: Diabetesta sairastaneet pysyivät töissä verrokkiryhmää pidempään

Diabeteksen sairastaminen ei lisännyt varhaista eläkkeelle siirtymistä, paljastui suomalaistutkimuksessa.

Oikeastaan tulos oli päinvastainen: ennenaikaisesti eläkkeelle siirtyneistä juuri diabeetikot pysyivät töissä keskimäärin kaksi vuotta pidempään kuin tautia sairastamattomat.

Tutkijat muistuttavat, että kaikkien diabetesta sairastaneiden tautia ei oltu diagnosoitu, sillä diabeteksen alidiagnosointi on 20–50 prosentin luokkaa.

Tutkimuksessa seurattiin lähes 13 000 henkilön joukkoa läpi työuran. Tutkittavat ovat syntyneet vuosina 1934–1944 Helsingissä, ja heidän eläkkeelle siirtymistään seurattiin vuosien 1971 ja 2011 välillä.

Lähes kahdeksan prosenttia tutkittavista kuoli ennen eläkkeelle siirtymistä, ja työkyvyttömyyseläkkeelle heistä siirtyi lähes kolmannes. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot