Mainos
Mainos

Tutkintalautakunnalle lähes 200 tsunami-kokemusta

Lautakunta on saanut selostuksia päivittäin.

Aasian tsunami-turman jälkeisiä toimia tutkiva lautakunta on saanut jo lähes 200 selostusta suomalaisilta, joita katastrofi on koskettanut. Selostuksia on tullut onnettomuuspaikalla olleilta henkilöiltä, jotka selviytyivät turmasta lähes vammoitta sekä niiltä, jotka loukkaantuivat turmassa.

- Kertomuksia on myös turma-alueella olleiden suomalaisten omaisilta, jotka eivät hädissään Suomessa saaneet yhteyksiä onnettomuusalueella olijoihin, kertoo lautakunnan sihteeri Jouko Koskimies.

Lautakunnan päätehtäviin kuuluu myös selvittää Suomen valtionhallinnon kriisivalmiutta ja sitä, kuinka se pystyy vastaamaan suuronnettomuuksiin täällä sekä ulkomailla silloin, kun katastrofit kohdistuvat myös Suomen kansalaisiin.

Lautakunta on saanut selostuksia päivittäin, ja niiden käsittely on aloitettu.

- Kirjeissä on erittäin paljon traagisia sävyjä, sanoo Koskimies.

Kahdeksan hyökyturman vainajaa tuodaan Suomeen

Kahdeksan Aasian hyökyturmassa menehtynyttä, alustavasti tunnistettua suomalaisvainajaa tuodaan huomenna Thaimaasta Suomeen. Aiemmin Suomeen on kotiutettu 67 vainajaa, kerrotaan sisäministeriöstä.

Poliisi on ottanut yhteyttä vainajien omaisiin, ja he voivat osallistua Helsinki-Vantaan lentoasemalla järjestettävään vastaanottoseremoniaan.

Terminaalin edessä pidettävän hiljaisen hetken jälkeen järjestetään sisällä omaisille ekumeeninen muistohetki. Paikalla on henkisen huollon tukihenkilöitä, joiden kanssa omaisilla on mahdollisuus keskustella. Lentoasemalta arkut viedään saattueena Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitokseen Helsinkiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme