Mainos
Mainos

Tuulenmyräkkä katkaisi yöllä sähköt tuhansilta

Tuulet ovat aiheuttaneet yöllä sähkökatkoksia tuhansissa kodeissa eri puolilla maata. Vattenfallin asiakkaista yhteensä viidellä tuhannella oli sähköt jossain vaiheessa yötä poikki. Fortumin asiakkaista vajaalla tuhannella oli sähkön saannissa katkoksia.

Aamupäivällä sähkövikoja on saatu korjattua hyvää tahtia, ja ilman sähköä on yhteensä noin 1 100 taloutta.

Vaarallisen voimakkaaksi tänään yltyvä tuuli ei tiettävästi ole ainakaan vielä aiheuttanut muita tuhoja merellä tai maalla. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuulenpuuskat ovat voimakkaimmillaan iltapäivällä.

Lounaistuuli yltyy maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Lisäksi vedenkorkeus voi nousta Merenkurkussa ja Perämerellä yli metrin normaaliin verrattuna. Korkeimmillaan merenpinta on Kemissä, jossa se on jo noussut 80 senttiä normaalista.

Merialueilla varoitetaan myös kovasta aallokosta.

Suomeen rantautuvat Atlantilla riehuneen Ophelia-hurrikaanin rippeet.

– Etelässä on tänään tuulinen päivä. Kovimmat tuulet ovat Perämeren asiaa. Pahoilta tuulivahingoilta kuitenkin vältytään, kertoo MTV3 Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Myös sateita tulee

Maan pohjoisosassa tulee tänään runsaita sateita. Luoteis- ja Länsi-Lapissa tulee myös räntää. Maan etelä- ja keskiosassa on päivällä melko aurinkoista, mutta paikoin tulee sadekuuroja.

Päivän ylin lämpötila on maan etelä- ja keskiosassa 10 ja 12 asteen välissä, Pohjois-Pohjanmaalla 6 ja 9 asteen paikkeilla.

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme