Mainos
Mainos

Tuulet jäämässä alle myrskylukemien

Ilmatieteen laitoksen mukaan Selkämerellä, Merenkurkussa ja Ahvenanmerellä tuulen nopeuden ennustetaan nousevan illalla 17 metriin sekunnissa. Myrskytuulen raja on 21 metriä sekunnissa.

Tuulen voimakkuus näyttää jäävän aiemmista ennusteista huolimatta myrskyrajan alapuolelle.

Länsirannikolle ja Suomen läheisille merialueille povattiin aiemmin päivällä myrskyä, kun pohjoistuulet olivat voimistumassa.

- Tuoreimpien ennustemallien mukaan tuulen voimakkuus kohoaa yöllä 17 metriin sekunnissa Selkämerellä, joka on todennäköisesti se tuulisin paikka, kertoo meteorologi Kristian Roine Forecasta.

Myrskytuulen raja on 21 metriä sekunnissa.

Koska tuuli käy pohjoisesta, se on Roineen mukaan hyvin puuskittaista. Ilmamassa on myös hyvin kylmää, jolloin tuuli on hyvin purevan tuntuista.

- Tuulenpuuskat menevät keskituulen voimakkuudella kevyesti myrskylukemiin, mutta ei tässä virallisesti myrskystä voi puhua, jos ennusteet toteutuvat.

Roineen mukaan rannikoille oli luvassa navakkaa, 10-14 metriä sekunnissa puhaltavaa tuulta. Ennusteiden mukaan kaikista tuulisin alue siirtyy huomenna pohjoiselle Itämerelle ja siitä vähitellen etelämmäs.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme