Mainos
Mainos

Tuulet hellittivät – joulu jää mustaksi osassa maata

Illan ja yön aikana myrskylukemissakin puhaltaneet tuulet ovat heikentyneet jo koko maassa, kertoo Ilmatieteen laitos. Etelärannikolla Porvoon edustalla puuskat voivat olla vielä noin 18 metriä sekunnissa, mutta maa-alueilla tuuli on selvästi hellittänyt.  

Joulun menoliikennettä haittaavatkin lähinnä sateet, kertoo päivystävä meteorologi Petri Hoppula. Etelä- ja Länsi-Suomessa sateet tulevat pääosin vetenä. Keski-Suomessa, Kainuussa, ja Etelä-Lapissa tulee myös lunta ja räntää, ja niissä ajokeli on huono. 

Illan ja yön aikana sää kylmenee monin paikoin, ja tiet saattavat jäätyä, Hoppula kertoo. Yön ja aamun aikana maan keski- ja pohjoisosissakin saattaa olla liukasta. 

Yön pakkanen saattaa tuoda lumisateita Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen. Suurin osa Etelä- ja Länsi-Suomesta pysyy Hoppulan mukaan jouluaattonakin mustana. 

Lumiraja kulkee tällä hetkellä Kokkola-Jyväskylä-Virolahti-akselilla. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme