Mainos
Mainos

Tuuli haittaa jälleen Estonia-sukelluksia

Kova tuuli asettaa jälleen esteitä amerikkalaisen Gregg Bemisin sukellusyritysten tielle. Eilen Bemisin onnistui saada alas neljä sukeltajaa tutkimaan Estonian hylkyä. Yön aikana tuulen voima kasvoi kuitenkin niin, että Bemisin lienee pakko pitää jälleen tauko.

Merivartioston vartioalus Telkkä oli aamulla Bemisin aluksen One Eaglen lähettyvillä. Se raportoi, että tuulen nopeus oli paikalla kymmenisen metriä sekunnissa mutta paikoin jopa 14 metriä sekunnissa. Aaltojen korkeus oli 1,5 - 2 metriä.

Olot olivat suunnilleen samat kuin keskiviikkona, jolloin Bemisin oli pakko peruuttaa kaikki sukellukset Estonian hylylle. Samanlaisen sään arvioidaan jatkuvan tämän päivän iltaan asti. Turun meripelastuskeskuksessa arveltiinkin aamulla, että Bemis ei pysty järjestämään sukelluksia päivän aikana. Sitä vastoin lienee mahdollista lähettää sukellusrobotti Estonian hylylle.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme