Mainos
Mainos

Tuuli haittaa yhä kopterinosien nostoa

Onnettomuuskopterin irto-osien nostamista merestä jatketaan heti sään salliessa, kerrotaan Viron onnettomuuslautakunnasta. Turmakopterin musta laatikko toimitetaan Britanniaan tänä iltana.

Kova tuuli haittaa yhä onnettomuuskopterin irto-osien nostamista merestä Tallinnan edustalla Virossa.

- Sukellukset ovat olleet keskeytyksissä kovan tuulen takia maanantaina ja tiistaina. Sukeltajat ovat kuitenkin valmiita aloittamaan työt, jos sää sen sallii, kertoo tiedottaja Anu Hallik-Jürgenstein Viron talous- ja viestintäministeriön alaisesta onnettomuuslautakunnasta.

Hallik-Jürgensteinin mukaan onnettomuuskopterin tärkein todistusaineisto, musta laatikko toimitetaan Britanniaan purettavaksi tänä iltana. Mustan laatikon mukana matkaa Lontooseen virolaisia, suomalaisia ja amerikkalaisia asiantuntijoita.

- Mustan laatikon tietojen purkaminen kestää päivän pari, ja mahdollista on, että tietoja päästään analysoimaan Virossa jo perjantaina, Anu Hallik-Jürgenstein kertoi.

Suomalaisomistuksessa olevan Copterlinen reittikopteri putosi mereen viime keskiviikkona Tallinnan edustalla. Turmassa sai surmansa 14 ihmistä. Onnettomuuskopterin toisen lentäjän ruumista ei ole löydetty, ja hänestä yritetään saada havaintoja kopterin osien nostamisen yhteydessä. Aktiiviset etsinnät lentäjän löytämiseksi lopetettiin viikonloppuna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme