Mainos
Mainos

Tuuli hajotti sinilevälautat merellä

Meressä on kuitenkin edelleen levää veteen sekoittuneena. Uusien pintalauttojen muodostuminen riippuu tulevien päivien säästä.

Tuulinen sää on hajottanut suurimman osan sinilevien pintalautoista Suomen merialueilla. Tällä viikolla yhtenäisiä sinileväesiintymiä on havaittu Selkämerellä ja Ahvenanmaan eteläpuolella.

Suomen ympäristökeskuksen julkistaman valtakunnallisen leväkatsauksen mukaan meressä on kuitenkin edelleen levää veteen sekoittuneena. Uusien pintalauttojen muodostuminen riippuu tulevien päivien säästä.

Järvissä tilanne on ympäristökeskuksen mukaan saman kaltainen kuin yleensäkin elokuun alussa. Levähavaintoja on tehty tällä viikolla 59 seurantajärvessä, joista 14:ssä on ollut runsaasti levää. Eniten levähavaintoja on tehty Uudellamaalla, Lounais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Kainuussa.

Kuusista peräisin olevat ruostesienen itiöt saattavat edelleen värjätä järvissä veden pinnan punaruskeiksi. Itiöt eivät kuitenkaan ole myrkyllisiä.

Meriveden lämpötila on Itämerellä ja Suomenlahdella 18-19 astetta, Selkämerellä 16-17 astetta ja Perämerellä 15-17 astetta.

Järvien pintalämpötilat ovat jo hiukan viilenneet kesän huippulukemista, mutta Etelä- ja Keski-Suomessa vedet ovat edelleen 1-2 astetta keskimääräistä lämpimämpiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme