Mainos
Mainos

Tuuli ja lumisateet vaikeuttavat ajokeliä

Viikonloppua kohti mennään tuulisessa ja epävakaisessa säässä. Lumikuurot liikkuvat tänään maan yli itään, ja iltapäivällä sateet painottuvat Kainuun ja Itä-Lapin alueille.

Tuuli puhaltaa vielä aamun aikana voimakkaasti ja puuskissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan puuskittaisen tuulen nopeus voi osassa maata yltää hetkellisesti jopa 20 metriin sekunnissa. Se on jo saanut aikaan vahinkoja, eikä se osoita vielä laantumisen merkkejä.

- Lounaasta saapuu lauhaa ilmaa voimakkaan ja puuskaisen tuulen mukana, kertoo Forecan meteorologi Visa Salojärvi.

Kova tuuli ei toistaiseksi näytä aiheuttaneen laajoja sähkökatkoja. STT:n mukaan muutamat sadat Suur-Savon Sähkön asiakkaat ovat jääneet aamusta sähköttä Etelä-Savossa. Sähköjen arvioidaan palautuvan parin tunnin sisällä.

Myös Hämeessä on sattunut joitakin pieniä sähkökatkoja.

Illalla Etelä- ja Keski-suomeen saapuu uusi voimakkaampi lumisadealue, joka liikkuu pohjoiseen.

- Huomiseksi on luvassa laaja lumisadealue, jonka mukana lunta voi tulla useitakin senttejä. Se vaikuttaa tieliikenteeseen, eli ajokelit pysyvät huonoina, Salojärvi sanoo.

Lämpötilat ovat nollan molemmin puolin, Pohjois-Lapissa on heikkoa pakkasta. Yön ja päivän lämpötiloissa on vain pieniä lämpötilaeroja.

(MTV3 - Foreca)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme