Mainos
Mainos

Tuuli ja myrsky yleisimmät sähkökatkoksien aiheuttajat

Maaseudulla yksittäiset sähkökatkot ovat selvästi yleisempiä kuin taajamissa.

Tuuli ja myrsky aiheuttivat viime vuonna lähes kolmanneksen kaikista sähkökatkoista. Energiateollisuuden keskeytystilaston mukaan tuuli ja myrsky olivat sähkökatkon syynä 32 prosentissa tapauksista.

Toiseksi suurin syy olivat lumi- ja jääkuormat, jotka aiheuttivat sähkökatkoista 29 prosenttia. Ukkonen puolestaan aiheutti vain 4 prosenttia sähkökatkoista. Lisäksi katkoja tuli eläimistä, rakenne- ja käyttövirheistä sekä suunnitelluista syistä.

Sähkönjakelun toimintavarmuus oli Energiateollisuuden mukaan suunnilleen viime vuosien suuruinen, yli 99 prosenttia. Eniten yksittäisiä sähkökatkoja vuodessa eli keskimäärin kolmetoista oli maaseudulla, jossa ilman sähköä jouduttiin olemaan keskimäärin kolme ja puoli tuntia.

Taajamissa katkoja oli keskimäärin kolme ja kaupunkien keskustoissa alle yksi. Taajamissa ja kaupunkien keskustoissa katkojen kesto jäi huomattavasti maaseutua alhaisemmiksi.

Kaikkiaan Suomessa on noin kolme miljoonaa sähköasiakasta. Keskeytystilasto perustuu 75 jakeluverkonhaltijan tietoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme