Mainos
Mainos

Tuuli Petäjä teki sen: Suomeen ensimmäinen olympiamitali

Tuuli Petäjä on saavuttanut Suomen ensimmäisen olympiamitalin Lontoon olympialaisissa. Hän saavutti hopeaa naisten RS:X -purjelautakilpailussa.

Kultaa voitti Espanjan Marina Alabau Neira.Lontoon olympialaisten ensimmäisen suomalaismitalin voittanut 28-vuotias Petäjä sijoittui mitalilähdössä neljänneksi.

Helsinkiläinen Petäjä aloitti purjehdusuransa optimistijollalla vuonna 1993.

Luokkien 420 ja 470 kautta hän siirtyi RS:X -purjelautoihin vuonna 2006 ja hankki jo seuraavana vuonna Suomelle olympiapaikan. Pääsylipun Weymouthin olympiaregattaan Petäjä varmisti jo rutiinilla viime vuoden MM-kisoissa, ja keväällä 2012 hän saavutti uransa ensimmäisen arvokisamitalin, EM-pronssia.

Petäjää on valmentanut vuodesta 2011 alkaen espanjalainen Curro Manchón. Aalto-yliopistossa arkkitehtuuria opiskeleva Petäjä harrastaa monipuolisen liikunnan lisäksi ompelua, lukemista ja matkustamista. Juniorivuosinaan hän pelasi myös jääkiekkoa alemmilla sarjatasoilla.

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme