Mainos
Mainos

Tuulivoimaloiden suosio kasvaa

Suomeen rakennetaan nyt innokkaasti tuulivoimaloita. Tämä selittyy sillä, että entistä tehokkaampia voimaloita pystytään rakentamaan aiempaa pienemmillä kustannuksilla..

Kuivaniemelle Perämeren pohjukkaan pieneen saareen nousevat tällä erää Suomen suurimmat tuulivoimalat. Laitosten napakorkeus on 50 metriä, roottorien halkaisija on 44 metriä. Myös tehot ovat ennätykselliset 750 kilowattia per voimala.

Tuulivoima on alkanut lyödä itseään nyt läpi toden teolla, sillä voimaloiden hinnat ovat laskussa ja tehot nousussa. Kuiva-Turve Oy:n toimitusjohtajan Sakari Hervan mukaan tuulivoiman hyödyntäminen alkaa olla perusteltua, erityisesti kun sähkön loppukäyttäjä rakentaa tuulivoimaa itse. Vapo käyttää tuottamansa sähkön eri puolilla Suomea turvesoilla ja toimistoissa.

Tuulivoimasta on innostuttu erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan rannikolta löytyisi paikkoja sadoille uusille tuulivoimaloille. Vaikka tuulivoiman tuotanto on moninkertaistumassa Suomessa lähivuosina, on tuulen osuus kaikesta sähköstä vielä alle prosentin luokkaa.

Tuulivoimantuotanto kasvaa vielä hieman lisää ensi kesänä, sillä silloin Kotkan syväsatamaan nousee kaksi uutta voimalaa.
(MTV3/Soile Suvanto)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme