Mainos
Mainos

Tuulivoiman rakentamista yritetään helpottaa

Tuulivoimaloiden rakentamista yritetään helpottaa lupaviidakkoa selkeyttämällä.

Ympäristöministeriön työryhmä esittää, että uusien voimaloiden rakentamista ohjailtaisiin jatkossa keskitetysti lähinnä maakuntakaavojen avulla. Suunnitteilla on uudistuksia myös tukikäytäntöihin.

Suomessa toimii tällä hetkellä 64 muuta tuulivoimalaa. Yhteensä ne tuottavat silti vain prosentin kymmenesosan Suomen sähköstä.

Uusien voimaloiden rakentaminen on takkuillut ennen muuta monimutkaisen kaavoitus- ja lupakäytännön takia. Mahdollista rakennuslupaa kun joutuu odottamaan vuosikausia.

Tuulivoimarakentamista pohtinut työryhmä esittää pykäläviidakon selkeyttämistä siten, että rakentamista ohjailtaisiin jatkossa keskitetysti lähinnä maakuntakaavojen avulla.

Tavoitteena on kymmenkertaistaa tuulienergiatuotanto vuoteen 2010 mennessä. Tämä vaatisi vajaat 300 tuulivoimalaa. Niiden osia voitaisiin valmistaa esimerkiksi Oulussa.

Uudet voimalat työryhmä sijoittaisi lähinnä nykyisten satama- ja teollisuusalueiden läheisyyteen sekä merialueille.

Työryhmän mietinnön vastaanottanut ministeri kaipaa uudistuksia myös voimaloiden tukemiseen.

Tällä hetkellä Suomi EU:n kolmanneksi huonoin tuulienergian tuottaja - taakse jäävät vain Belgia ja Luxembourg.

(MTV3)

Katso myös Tomi Einosen juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 06.08.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot