Mainos
Mainos

Tuusulan nuorisotyöntekijä Kauhajoelle

Jokelan viime marraskuisista koulusurmista saatuja kokemuksia viedään Kauhajoen nuorison tueksi. Tuusulan nuorisotyön päällikkö Sami Paananen on lähtenyt kohti Kauhajokea tänään iltapäivällä. Pyyntö on tullut Kauhajoelta.

- On aivan selvää, että paikalliset työntekijät ovat tosi kovilla tällaisen tapauksen jälkeen. Ehkä näitä Jokelasta saatuja kokemuksia saisi jotenkin hyötykäyttöön siellä, sanoo Paananen.

Jokelassa nuorisotalo oli auki ympäri vuorokauden heti tragedian jälkeisestä torstaiaamusta alkaen aina sunnuntai-iltaan. Nuorisotyöntekijöitä oli mukana viitisenkymmentä, koska apua saatiin nopeasti myös lähikunnista.

- Nuorisoa oli paikalla kaiken aikaa, parhaimmillaan monta sataa nuorta. Nuorisotyöntekijöiden tehtävänä oli lähinnä kuunnella ja olla aikuisena läsnä. Varsinaisen kriisiavun ammattilainen en ole, toteaa Paananen. Hänen mukaansa Jokelassa tilanne oli kuitenkin hieman erilainen, koska kyse oli yläasteen ja lukion oppilaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme