Mainos
Mainos

Tuusulan seurakunta lisää työntekijöitä Jokelan jälkihoitoon

Tuusulan seurakunta lisää työntekijöitä Jokelan ampumavälikohtauksen synnyttämän kriisin jälkihoitoon.

Esimerkiksi kesän rippileireille osallistuu tavallista enemmän työntekijöitä, ja yhteydenpitoa leiriläisiin sekä heidän vanhempiinsa lisätään jo ennen leirejä.

Seurakunta on myös aloittanut kolme sururyhmää omaisille. Yksi ryhmistä keskittyy erityisesti nuoriin. Lisäksi seurakunnan nuorteniltoihin on lisätty työntekijöitä, jotta nuorilla olisi mahdollisuus kahdenkeskisiin keskusteluihin heidän kanssaan.

Tuusulan seurakunta on jo nyt palkannut lisää henkilökuntaa, ja uusia virkoja perustettaneen ensi kuussa jälkihoitoa varten. Virat ovat määräaikaisia ja voimassa ensi vuoden loppuun asti. Palkkakustannusten kattamiseksi seurakunta saa kirkkohallitukselta avustusta noin 300 000 euroa.

Tuusula tukee Jokelan yläasteelle siirtyviä

Tuusulan kunta puolestaan tukee ensi syksynä Jokelan yläasteelle siirtyviä vahvistetuin voimin. Uuteen kouluun siirtymistä helpottamaan on palkattu ylimääräinen opinto-ohjaaja ja erityisopettaja.

Tulevat seitsemäsluokkalaiset voivat myös tutustua koulurakennukseen etukäteen. Jo talvella heidät kutsuttiin seuraamaan vanhojen tansseja lukioon, ja huoltajille on tarkoitus järjestää vanhemmuutta tukevia luentoja.

Jokelan koulusurmista saakka kunnassa on jo työskennellyt asiantuntijoilla vahvistettu oppilashuollon ryhmä. Siinä on työskennellyt muun muassa koulukuraattori, terveydenhoitajia, kaksi kriisiterapeuttia ja psykiatri. Ryhmän tehtävänä on ollut muun muassa arvioida oppilaiden vointia ja tarvittaessa ohjata heitä hoitoon.

Myös nuorisotyöhön on Tuusulassa palkattu viisi uutta nuorisotyöntekijää. Lisäksi paikallinen monitoimitalo on ollut auki nuorille joka ilta. Tukea lisätyövoiman palkkaamiseen on saatu valtiolta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme