Mainos
Mainos

Tuusulan vatsatautibakteeria löytyi porkkanavarastosta

Kuumeinen vatsatauti iski elokuun lopulla yli sataan koululaiseen ja päiväkotilapseen Keravalla ja Tuusulassa.

Tuusulan ja Keravan vatsatautiepidemian yhteydessä tutkitusta varastotilasta on löytynyt Yersinia pseudotuberculosis -bakteeria. Bakteeria todettiin vihanneksia kouluille toimittavan yrittäjän porkkanoiden varastotilan lattioilta. Varastossa on säilytetty edellisen kesän käsittelemättömiä multaporkkanoita.

Tartuntayhteyden selvittämiseksi varastosta otettuja bakteerikantoja verrataan potilaista löydettyihin bakteereihin.

Tutkituista porkkana-, salaatti- ja muista elintarvikkeista ei ole toistaiseksi todettu Yersinia-bakteeria. Elintarvikenäytteiden laboratoriotutkimukset jatkuvat. Tulokset valmistuvat ensi viikon lopulla. Myös potilaiden haastattelututkimukset ovat kesken.

Kuumeinen vatsatauti iski elokuun lopulla yli sataan ihmiseen Keravalla ja Tuusulassa. Valtaosa sairastuneista oli koululaisia ja päiväkotilapsia. Epidemian aiheuttajaksi epäiltiin jo alkuvaiheessa kouluruokailussa tarjottuja tuorevihanneksia. Molempien kuntien kouluilla on sama vihannesten toimittaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme