Mainos
Mainos

Tv-ilmoituksia tehty ahkerasti

Televisioilmoituksia on jätetty viestintävirastoon loppuvuonna huomattavasti viime vuotta ahkerammin. Virastossa uskotaan, että ilmiön taustalla on syksyllä käyty vilkas keskustelu televisioluvista.

Viestintävirasto sai loka-marraskuussa 9000-10 000 uutta ilmoitusta, mikä on nelisentuhatta enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Viraston tv-maksuista vastaavan tulosalueen kehittämispäällikön Aulikki Behmin mukaan julkisuudessa käydyllä keskustelulla on ollut vaikutusta maksuintoon, vaikka ilmoitusten määrä vaihteleekin viikoittain.

- Uskon, että julkisuuden vaikutus on ollut hyvin positiivinen ja että tämä noin 4000:n nousu on sen ansiota. Tämä on ihan hyvä muutos siihen nähden, että tänä vuonna televisiomaksujen määrä oli laskeva. Olemme nyt samassa, mihin päästiin viime vuonna, hän sanoo.

Kaikkiaan uusia tv-ilmoituksia tehdään vuodessa noin 130 000. Keskustelun käydessä lokakuussa kiivaimmillaan ilmoituksia tuli vajaat 4000 viikossa.

Viestintäviraston arvion mukaan noin 200 000 taloutta katsoo televisiota ilman tv-lupaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme