Mainos
Mainos

Tv-ohjelmat saavat lapsiluokituksen

Yleisradio, MTV3 ja Ruutunelonen luokittavat vuodenvaihteesta alkaen tv-ohjelmansa lapsille sallittuihin ja lapsille sopimattomiin. Päätös liittyy voimaan tulevaan tv- ja radiotoimintaa koskevaan lakiin.

Lapsille sopimattomina pidetään jatkossa ohjelmia, jotka eivät sovellu alle 16-vuotiaille. Suomen televisioyhtiöt luokittelevat ohjelmansa itse. Uusi laki edellyttää, että ohjelman haitallisuudesta lapsille on ilmoitettava ennen sen lähettämistä. Mikäli näin ei ole voitu tehdä, ohjelmassa on oltava koko ajan näkyvillä tunnus, josta ilmenee ohjelman haitallisuus lapsen kehitykselle. Lain mukaan lasten kehitykselle haitalliset ohjelmat tulee lähettää jatkossa sellaisena aikana, jolloin lapset eivät tavallisesti katso tv-ohjelmia.

Lapsille sopimattomat ohjelmat merkitään lehtien radio- ja tv-sivuilla K-kirjaimella, jos ohjelma on suomenkielinen. Mikäli lapsille sopimaton ohjelma on ruotsinkielinen, se merkitään ohjelmatietoihin kirjaimella F. Luokituksen ilmaisevat kirjaimet löytyvät myös teksti-tv:n ohjelmatiedoista.

Joulukuun alussa herätti Suomessa huomiota tapaus, jossa TV1:n keski-illan lähetyksessä nähtiin seksuaalisuutta ja väkivaltaa yhdistävä Metallica-yhtyeen video. Videon lähetti Lista-ohjelma. TV1:n ohjelmajohtaja Astrid Gartz pahoitteli videon lähetysaikaa. TV1 pyysi julkisesti anteeksi katsojilta asiassa aiheutunutta mielipahaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme