Mainos
Mainos

TVO: Viranomaisten valvontaiskuja on useita vuosittain

Energiayhtiö Teollisuuden Voiman (TVO) mukaan viranomaisten valvontaisku Olkiluodon ydinvoimalan työmaalle on normaali toimenpide, jollaisia on useita vuodessa.

– Viimeisin oli joulukuussa. Tämä on meille ihan arkea, sanoi TVO:n viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa.

Poliisi, verottaja ja useat muut viranomaiset olivat mukana Olkiluodon kolmosyksikön työmaalle tehdyssä harmaan talouden vastaisessa valvontaiskussa. Poliisin mukaan noin 2000 työntekijän tiedot tarkistettiin.

Varhain aamulla alkanut valvontaisku jatkui TVO:n mukaan noin kello kymmeneen. Viranomaiset tarkistivat, että työmaalle tulevilla työntekijöillä on veronumero.

Maaliskuun alussa voimaan tulleen asetuksen mukaan rakennustyömailla työskentelevillä on oltava näkyvillä henkilötunniste, johon on merkitty veronumero.

TVO:n yritysturvallisuustoimiston päällikkö Petri Leppimäki kertoi STT:lle, että asetuksen takia Olkiluodossa otettiin viime viikolla kulkulupa pois noin 250:ltä henkilöltä, joilla veronumeroa ei ole. Kaikkiaan Olkiluoto 3:n työmaalla on nyt noin 2700 työntekijää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme