Mainos
Mainos

Tyhjät maitotölkit eivät kuulu takkaan

Hengitysliitto suosittelee polttamaan takassa ainoastaan kuivaa puuta. Märkien puiden ja roskien poltto voivat kohottaa pienhiukkaspäästöjä.

Maitotölkkien ja muiden pahvipakkausten pinnoitteet aiheuttavat palaessaan terveydelle haitallisia päästöjä. Hengitysliitto Helin mielestä maitotölkkien kierrätys onkin paljon parempi tapa päästä tölkeistä eroon kuin niiden polttaminen.

Hengitysliitto Heli kehottaa polttamaan vain kuivaa puuta. Märkien puiden ja roskien poltto tai liian pienelle säädetty palamisilma voivat kohottaa varaavassa takassa pienhiukkaspäästöt 5-10-kertaisiksi verrattuna saman tulisijan hyvään käyttöön.

-Puunpolton päästöt voivat huonontaa merkittävästi paikallista ilmanlaatua, jos puuta poltetaan huonosti. Oikein käytettynä puu on kuitenkin hyvä kotimainen ja uusiutuva polttoaine, joka ei voimista ilmastonmuutosta, ilmansuojeluasiantuntija Tuija Stambej kertoo.

Kuivan ja puhtaan puun polttamisesta hyötyy monella tapaa, sillä tulisijat ja hormit pysyvät puhtaampina eikä savu haise pahalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme