Mainos
Mainos

Tyhjentämättä jäävät roska-astiat houkuttelevat rottia

Ylitäydet jäteastiat tuovat rotat jätekatoksiin, varoittavat terveysviranomaiset.

Jätekuljetusten katkeaminen näkyy jo täyttyvinä roska-astioina. Lakon pitkittymistä odotetaan isoissa taloyhtiöissä kauhulla. Ylitsepursuavat roska-astiat houkuttelevat myös rotat paikalle.

Lakon piirissä on 95 prosenttia pääkaupunkiseudun jätekuljetuksista. Joissakin taloyhtiöissä roskikset täyttyivät jo tänään ja muissakin odotettiin lakon pitkittymistä pelon sekaisin tuntein.

- On se hirveä ongelma. Tässäkin talossa on 150 huoneistoa ja 250 ihmistä. Joka päivä tästä tyhjennetään jätteet. Jos nämä viikon tässä seisoo, niin jätesäkit ovat minua olkapäähän, Helsingin vs. johtava terveystarkastaja Teo Ilomäki kertoo.

Terveysviranomaiset muistuttavatkin ihmisiä siitä, että kaikkia jätteitä ei kannata edes viedä jäteastioihin. Esimerkiksi tölkit, paperit ja purkit voi hyvin säilyttää kotona lakon loppuun asti.

- Pitäisi välttää jätteiden kuljetusta jätekatoksiin ja viedä ainoastaan haisevat jätteet, pakata ne hyvin ja saada mahtumaan niin, että jätelaatikot menevät kiinni, Ilomäki painottaa.

Kansien kiinnipitäminen on tärkeää rottavaaran vähentämiseksi.

Jos taloyhtiön roska-astiat alkavat pursua yli, asukkaat voivat veloituksetta viedä jätteitään YTV:n jäteasemille Helsingin Kivikossa ja Konalassa ja Espoon Ämmässuolla. Taloyhtiöt voivat myös järjestää omia jätekuljetuksia Ämmässuon kaatopaikalle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme