Mainos
Mainos

Tyhjiä taloja kartoitetaan Pirkanmaalla

Pirkanmaan pienet maaseutukunnat ovat ryhtyneet kartoittamaan tyhjiksi jääneitä taloja uudelleen asuttamisen toivossa. Yksinomaan Pirkanmaalla on runsaat 18.000 tyhjillään olevaa asuin- ja tuotantotilaa.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on runsaat 200.000 tyhjää asuntoa.

Tuhannen asukkaan Kuhmalahdella kylmäksi on jäänyt mummonmökkejä, rintamamiestaloja ja vanhoja tilakeskuksia. Kuhmalahden kunnassa tyhjiä taloja asutetaan virkamiestyönä jo kovaa vauhtia. Tyhjillään olevia, asumiskelpoisia taloja löytyi kunnan kartoituksessa liki 80. Nyt omistajia kehoitetaan pistämään talonsa myyntiin.

Tyhjänä olevan talon omistaa useinmiten perikunta, palvelukeskittymiin muutanut eläkeläinen tai laitoshoitoon joutunut vanhus. Myynnin esteenä ovat usein tunnesyyt.

Pirkanmaan TE-keskuksessa on käynnistymässä hanke, jossa kartoitetaan uudelleen asuttamismielessä koko maakunnan tyhjät asuin-ja tuotantotilat. Vastaavia projekteja viritellään myös muualla Suomessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.01.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme