Mainos
Mainos

Tyhjiin sairaaloihin löytymässä uutta toimintaa

Lähes kaikkiin viime vuosikymmeninä tyhjilleen jääneisiin sairaaloihin on lopultakin löytymässä uutta käyttöä. Viimeisen 20 vuoden aikana lähes 50 erikoissairaanhoidon käytössä ollutta sairaalaa on poistettu käytöstä. Lattiapintaaa niissä on peräti 44 hehtaaria. Osa sairaaloista on myyty yksityisille.

Pesosen perhe osti entisen tuberkuloosisairaalan. Kontioniemessä on tilaa kuin öljysheikin palatsissa. Kaikkiaan 300 huonetta ja 12.000 neliömetriä. Perheen naisilla meni 100 tuntia pikaiseen pintasiivoukseen.

Isoja sairaaloita on saanut viime vuosina halvalla, ostajia ei nimittäin ole ollut jonoksi asti. Pesonen maksoi omastaan 2,5 miljoonaa vanhaa markkaa. Erittäin hyvässä kunnossa olevan talon tasearvo on 20-kertainen.

Kontiolinnaksi ristittyyn sairaalaan suunnitellaan nyt hotellihuoneita, lomaosakkeita ja palveluasuntoja sekä yksityissairaalaa ja monia muita hoivapalveluja. Lisäksi on rakennettava kylpylä, jotta matkailijat viihtyvät.

Lähes 50:stä tyhjilleen jääneestä isosta sairaalasta löytyy nyt sitä sun tätä. Niihin on sijoittunut esimerkiksi pakolaiskeskuksia, huumeklinikoita, kouluja, ekokeskus,poliisitoimisto ja ruokatehdas. Lisäksi löytyy ravintolaa, päiväkotia ja yritystiloja. Vain muutama on tyhjänä.

Kontioniemen bisnessuunnitelmissa toivo pannaan eläkkeelle jääviin suuriin ikäluokkiin ja hoitopalveluihin.

Kontioniemen lisäksi muutama muukin entinen sairaala aikoo hankkia uudet asiakkaansa venäläisistä matkailijoista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.02.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot