Mainos
Mainos

Tyhjiöpakattujen kalojen listeriat laskussa

Tyhjiöpakatut kalavalmisteet sisältävät aiempaa vähemmän vaarallisia listeriabakteereja. Elintarvikeviraston ja Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitoksen tutkimuksessa selvisi, että tyhjiöpakattujen kylmäsavu- ja graavikalan listeria monocytogenes -bakteerien määrä on laskenut selvästi edellisten vuosien tuloksista.

Kalafileitä

Lisäksi todetut listeriapitoisuudet olivat matalia. Tutkimuksen kalanäytteet kerättiin eri puolilta Suomea. Yhteensä 314 kalavalmisteesta listeriaa sisälsi vain 15 näytettä. Kaikki näytteet sisälsivät alle 100 listeriabakteeria grammaa kohden, mitä pidetään useissa maissa turvallisena raja-arvona terveelle aikuiselle. Riskiryhmille turvallista rajaa ei kuitenkaan tunneta.

Kylmäsavustettu- ja graavikala ovat riskielintarvikkeita, sillä niiden valmistusprosessi ei tuhoa listeriabakteeria. Tyhjiöpakattuja kalavalmisteita on säilytettävä jääkaapissa alle kolmen asteen lämpötilassa. Tuotetta ei saa käyttää viimeisen eräpäivän jälkeen, eikä sitä saa säilyttää avattuna useita päiviä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot