Mainos
Mainos

TYKS:n nukutuslääkärien kiistaan mutka

Kiista Turun yliopistollisen keskussairaalan nukutuslääkärien työoloista etenee, mutta sopimusta asiassa ei vielä ole syntynyt.

TYKS:n nukutuslääkärikiistaan ilmaantui uusi mutka tänään iltapäivällä. Aiemmin päivällä tiedotustilaisuuden pitäneiden nukutuslääkärien mielestä kiistassa oli syntynyt sovintoluonnos, mutta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan Mikko Sedigin mukaan neuvottelut asiassa jatkuvat vielä.

-Neuvottelutulosta, puhumattakaan sopimusta, johon työnantaja olisi sitoutunut, ei ole syntynyt, tähdensi Sedig. Tiedotustilaisuudessa anestesian erikoislääkäri Heikki Pälve kertoi, että sairaalan virkamiesjohdon kanssa oli päädytty lopputulokseen, sovintoluonnokseen, joka menisi vielä ensi viikolla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin käsittelyyn.

Pälveen mukaan TYKS:n anestesiayksikkö olisi saamassa kolmen vuoden sisällä 12 uutta nukutuslääkäriä. Lisäksi he saavat keskimäärin 13,7 prosentin palkankorotuksen.

Mikäli Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ensi viikolla hyväksyy neuvotteluratkaisun, lääreiden joukkoirtisanoutumiset peruuntuvat, sanoi anestesian erikoislääkäri Heikki Pälve.

Työtaistelun piirteitä saanut kriisi Turun yliopistollisessa keskussairaalassa puhkesi viime kuun lopulla, kun yli 20 sairaalan nukutuslääkäriä irtisanoutui liiallisen työmäärän ja muita sairaaloita huonomman palkan vuoksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot