Mainos
Mainos

Tyksin johtaja tyrmää huhut hitaasta ensihoidosta – "Toiminta tapahtumapaikalla pelasti henkiä"

Turussa perjantaina tapahtuneen puukkoiskun takia Turun yliopistollisessa keskussairaalassa (Tyks) hoidetaan vielä kolmea potilasta.

– Kaksi uhria ovat edelleen teho-osastohoidossa. Vammojen laadun takia tehohoidon tarve jatkuu yhä, mutta heidän tilansa on vakaa, kertoo Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen.

Puukotuksesta epäilty Abderrahman Mechkah on siirretty teho-osastolta pois saamaan hoitoa reisivammaansa. Muut tapauksessa loukkaantuneet potilaat on kotiutettu.

Virolainen tyrmää puheet siitä, että ambulanssien saapuminen tapahtumapaikalle olisi viipynyt. Ensihoito sai tehtävän hätäkeskukselta kello 16.04 ottaen tehtävän välittömästi vastaan. Ensimmäinen ensihoitoyksikkö oli potilaan luona neljän ja puolen minuutin päästä hälytyksestä.

Viimeisen, kiireettömäksi arvioidun potilaan kuljetus sairaalaan alkoi 30 minuuttia sen jälkeen, kun hälytys oli saatu. Sairaalaan kuljetettiin kahdeksan potilasta.

– Sairaanhoitopiirin ensihoidon kenttäjohtajat ovat johtaneet terveydenhuollon tilannetta kentällä erittäin nopeasti ja tehokkaasti. Näkemyksemme mukaan nopea toiminta auttoi pelastamaan puukotusuhrien henkiä, Virolainen toteaa.

Virolainen kertoo, sairaalan turvatoimia on lisätty muun muassa lisäämällä vartijoiden määrää potilashoidon ja työrauhan turvaamiseksi. Turvatoimille on tarvetta, sillä sairaalaan on tullut epämääräisiä uhkauksia puhelimitse.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot