Mainos
Mainos

Tylyt lukemat: Kunnanjohtajat lyttäävät hallituksen uudistukset

Enemmistö kunnanjohtajista on sitä mieltä, että hallituksen kunta- ja sote-uutistukset ovat huonosti valmisteltuja.

MTV3 Uutisten kyselyssä 221 kunnanjohtajaa arvioi kuntauudistuksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmistelua.

89 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että pääministeri Jyrki Katainen (kok.) onnistui uudistusten valmistelussa melko huonosti tai erittäin huonosti. Valmistelua piti onnistuneena vain 6 prosenttia vastaajista.

Haukut eivät tulleet hallituksen jäsenille yllätyksenä.

– Se kertoo vain siitä, että noin mittavien uudistusten tekeminen on vaikeaa, kun pitää ottaa huomioon monia asioita, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) toteaa.

Hallituksen sote- ja kuntalinjaukset tuntuivat olevan myrkkyä etenkin pienten ja maaseutumaisten kuntien johtajille. Uudistuksissa heidän omakin asemansa voisi olla uhattuna.

– Minusta olisi valtavan hyvä, jos kysyttäisiin myös kuntalaisilta, kumpi on tärkeämpää, hallinto vai palvelut, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo vastasi kritiikkiin.

Yli puolet kunnanjohtajista lykkäisi uudistukset seuraavan hallituksen tehtäväksi vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen, ja peräti 73 prosenttia vastanneista haluaisi opposition mukaan monimutkaisten rakenneuudistusten valmisteluun.

Hallitus on kerännyt laajasti arvostelua uudistusten takkuilusta ja päättämättömyydestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot