Mainos
Mainos

Tynkkynen: Odotan äänestystä surullisin mielin

Eduskuntatalon eteen oli jo hyvissä ajoin kerääntynyt satoja ihmisiä, kun järjestöt ja kansalaiset yrittivät viime hetkellä vaikuttaa ydinvoimapäätökseen. Kahden ydinvoimaluvan läpimenoa pidetään jo kuitenkin lähes varmana.

Esimerkiksi Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen kommentoi hetki sitten odottavansa äänestystä surullisin mielin, sillä suurin osa kansanedustajista näyttäisi asettuvan kahden luvan taakse.

Tynkkynen jaksaa kuitenkin uskoa siihen, että ydinvoiman vastaiset tempaukset olisivat aktivoineet myös kansalaisia vastustamaan lupia. Hän pitää myös mahdollisena, että ympäristöjärjestö Greenpeacen Itsekkyyden muistomerkki, johon ydinvoimaa kannattavien nimet kaiverretaan, on vaikuttanut kansanedustajiin. Sen verran ärsyyntyneitä monet ovat olleet.

Hallituspuolue vihreät on vedonnut viimeiseen saakka kansalaisiin, jotta he edistäisivät ydinvoimalupien kaatumista. Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki on esimerkiksi vedonnut kansalaisiin Youtubessa.

Eduskunta aloittaa parhaillaan äänestystä uusista ydinvoimaluvista. Kahden uuden ydinvoimaluvan läpimenoa pidetään jo varmana.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot