Mainos
Mainos

Tynkkysen erottamisesta melkoinen sekametelisoppa: Näin yhdistysoikeus ja PS:n säännöt törmäävät

Päivän ykkösaihe on ollut perussuomalaisten kolmannen varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen erottaminen puolueesta.

Erottaminen ei ole kuitenkaan yksiselitteisen ongelmatonta. Yhdistysoikeus, perussuomalaisten säännöt ja Tynkkysen erottaminen törmäävätkin eri tavoin. Ohessa on otteita eri lähteistä:

"Erikoistilanne (erottamisessa) syntyy silloin, kun erottaminen yhdistyksestä merkitsee myös hallituksen jäsenyyden päättymistä. Näin on asian laita silloin, kun hallituksen jäsenen on oltava myös yhdistyksen jäsen. Tällaisessa tapauksessa hallituksella ei voi olla toimivaltaa jäsenen erottamiseen yhdistyksestä. Muutoin se voisi erottaa hallituksen jäseniä."  
Lauri Tarasti & Heikki Halila teoksessa Yhdistysoikeus.

"Puoluehallitus on yhdistyslain mukainen puolueen hallitus." 
Perussuomalaiset rp:n säännöt  

"Puolueen puheenjohtajan, varapuheenjohtajien, puoluesihteerin, puoluevaltuuston jäsenten, puoluehallituksen jäsenten ja puolueneuvoston jäsenten on oltava puolueen jäseniä ja Suomen kansalaisia, jotka eivät saa olla vajaavaltaisia, konkurssissa tai liiketoimintakiellossa."  
Perussuomalaiset rp:n säännöt

"Tulimme (puoluehallituksessa) siihen lopputulokseen, että tässä on ollut kyse selkeästi lain rikkomisesta ja sitä kautta puolueen jäsenten vahingoittamisesta. Tämä on erityisen raskauttavaa, koska kyseessä on puolueen varapuheenjohtaja."  
Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo Sebastian Tynkkysen erottamisesta STT:lle  

"Tynkkystä ei ole erotettu puoluehallituksesta."  
Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo Lännen medialle.  

"Sebastian Tynkkysen erottaminen puolueen jäsenyydestä oli täysin lakien ja sääntöjen mukaista."  

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme