Mainos
Mainos

Tynkkysen "islam pitää kitkeä Suomesta" -kirjoitusta puidaan oikeudessa – ratkaisu tänään

Oulun käräjäoikeus antaa tänään ratkaisunsa Sebastian Tynkkysen muslimeja koskevista kannanotoista. Tynkkynen on perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja.

Tynkkynen kirjoitti Facebookissa viime heinäkuussa muun muassa, että "islam pitää kitkeä Suomesta". Hän kirjoitti myös, että mitä vähemmän Suomessa on muslimeja, sitä turvallisempaa on.

Tynkkysen mukaan hänen Facebook-kirjoitustensa pitäisi mahtua sananvapauden piiriin.

Syyttäjä vaatii Tynkkyselle sakkoja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Syyttäjän mukaan Tynkkysen tekstit ovat solvaavaa ja rasistista vihapuhetta, joka kohdistuu kaikkiin muslimeihin.

Useat nykyiset tai entiset perussuomalaiset ovat viime aikoina saaneet tuomioita nettikirjoittelustaan. Viimeksi perjantaina perussuomalaisista erotettu Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu Olli Sademies sai sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Samasta rikoksesta sai sakot pari viikkoa sitten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja joulukuussa Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja Terhi Kiemunki

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme