Mainos
Mainos

Työ houkutti entistä enemmän ulkomaalaisia Suomeen

Työ, perhe ja opiskelu houkuttivat entistä enemmän ulkomaalaisia Suomeen. Alkuvuoden aikana maahanmuuttovirastoon jätettiin ennätyksellisesti lähes 6200 oleskelulupahakemusta.

Hakemusten määrä oli tammi-huhtikuussa lähes neljänneksen suurempi viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Eniten lisääntyi oleskeluluvan hakeminen perhesiteen perusteella. Perhesiteen perusteella haettiin oleskelulupaa lähes 40 prosenttia viime vuoden alkua vilkkaammin.

Perhesidehakemukset ovat lisääntyneet työperäisen maahanmuuton kiihtyessä. Työntekijöiden hakemusmäärä kasvoi noin viidenneksellä. Myös opiskelijoiden hakemuksia saapui entistä enemmän.

Turvapaikkoja on myönnetty tänä vuonna 40. Turvapaikanhakijoiden määrä on maahanmuuttoviraston selkeässä kasvussa, sillä koko viime vuoden aikana turvapaikan sai 68 ihmistä. Useimmiten turvapaikkaa ovat hakeneet irakilaiset, somalialaiset ja venäläiset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot