Mainos
Mainos

Työ- ja liikuntatapaturmat lisääntyivät viime vuonna

Vammaan johtaneet työtapaturmat ovat lisääntyneet 18 prosentilla ja liikuntatapaturmat 15 prosentilla vuodesta 1993. Sen sijaan vamman aiheuttaneet väkivallanteot vähenivät viime vuonna 15 prosentilla, kertoo Tilastokeskuksen ja Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tekemä tutkimus.

Viime vuonna joka kuudes suomalainen vammautui tapaturmissa tai väkivallanteoissa. Kaikkiaan vammaan johtaneita tapaturmia tai väkivallantekoja sattui 15-74 -vuotiaille suomalaisille 912000. Yleisimmin vamma aiheutui liikuntatapaturmasta, joita sattui kaikkiaan 265 000. Kolme neljästä liikuntavammasta oli nyrjähdyksiä, venähdyksiä tai mustelmia.

Väkivaltatilanteista vammoja aiheutui viime vuonna 81 000 kertaa. Lievien väkivaltatapausten määrä kahdeksankertaistui, mutta vakava väkivalta - kuten potkiminen ja aseellinen väkivalta - väheni. Lievästä väkivallasta eniten lisääntyi uhkailujen määrä. Tutkimusta varten haastateltiin viime syksynä 9600:aa suomalaista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme