Mainos
Mainos

Työ- ja sisäministeriö menettämässä EU-tukien jakelun

Valtioneuvosto esittää EU-tukijakelun keskittämistä kauppa- ja teollisuusministeriöön.

Työ- ja sisäministeriö ovat menettämässä oikeutensa jakaa ja valvoa Suomen saamia EU-tukirahoja. Kysymyksessä ovat Euroopan sosiaalirahaston ja aluekehitysrahaston yli puolentoista miljardin euron EU-tuet.

MTV3:n 45minuuttia -ohjelman verkkoblogin mukaan valtioneuvoston controller esittää tukijakelun keskittämistä kauppa- ja teollisuusministeriöön.

Valtioneuvosto päättää asiasta kevään aikana. Valtiontalouden ylimmän laadunvalvojan esitys poistaisi EU-tukien jakelun myös lääninhallituksilta. Rahaa jakaisivat alueilla TE-keskukset ja maakuntaliitot. Uudistuksen tavoitteena on lisätä tukien vaikuttavuutta ja viranomaisten tulosvastuuta.

Nykyisin EU-tukia hallinnoi viisikymmentä eri viranomaista. Kukaan ei kerää keskitettyä tietoa siitä, mitä rahoilla saadaan aikaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot