Mainos
Mainos

Työ lisää kehitysvammaisen itsenäisyyttä

Työ- ja toimintakeskuksessa työskentelevä kehitysvammainen kokee työn itselleen tärkeäksi. Tekemällä työtä hän voi tuntea olevansa tavallinen kansalainen, jolla on palkkapäivä ja jonka arjen täyttävät kaikki normaaliin elämään kuuluvat asiat.

Tämä ilmenee yhteiskuntatieteiden maisteri Erja Misukan väitöstutkimuksesta, joka tarkastetaan Kuopion yliopistossa ensi lauantaina. Misukka teki tutkimuksensa haastattelemalla kahtatoista työ- ja toimintakeskuksessa työskentelevää kehitysvammaista henkilöä. Tutkimushetkellä he olivat 25-35-vuotiaita.

Haastateltavat kertoivat, että työstä saatava työosuusraha lisää itsenäisyyden tunnetta. He pitivät työtä tärkeänä myös siitä tulevan arvostuksen sekä sosiaalisten suhteiden takia.

Työn merkitystä työ- ja toimintakeskuksissa työskenteleville on aiemmin tutkittu varsin vähän.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot