Mainos

Työ, terrorismi ja ilmastonmuutos huolestuttavat nuoria

Nuorten huoli ympäristöongelmista on lisääntynyt selvästi viiden viime vuoden aikana. Tutkimuksesta käy myös ilmi, että terrorismin pelko on säilynyt suomalaisnuorten mielissä vahvana.

Suomalaisnuoret ovat yllättäen huolestuneita työttömyydestä ja työn löytymisestä tulevaisuudessa. Tuoreen nuorisotutkimuksen mukaan lähes puolet 12-20-vuotiaista nuorista on asiasta melko tai erittäin huolestunut.

Nuorten huoli työstä ja työn saannin uhkakuvista yllätti myös tutkimuksen päätutkijan Markus Keräsen.

- Aika yllättävältä tämä tulos vaikuttaa, varsinkin kun elämme pian tilanteessa, jolloin työmarkkinoilta poistuu enemmän ihmisiä kuin sinne on tulossa, Keränen summaa.

Keräsen mukaan tulosta selittää korkea nuorisotyöttömyys sekä se, että nuoret näkevät työelämän ja sen vaatimukset varsin pelottavina.

Terrorismin pelko elää vahvana

Nuorisotutkimuksesta kävi myös ilmi, että terrorismin pelko on säilynyt suomalaisnuorten mielissä vahvana.

Vastaava tutkimus tehtiin viimeksi vuonna 2002 reilu puoli vuotta New Yorkin terrori-iskujen jälkeen. Tilanne ei ole siitä juurikaan muuttunut. Terrorismin pelko on tullut jäädäkseen suomalaisnuorten mieliin.

- Tilanne on kiinnostava, koska suomalaisnuoret suhtautuvat hyvin kriittisesti Yhdysvaltoihin ja amerikkalaisuuteen, mutta samaan aikaan pelätään tätä konfliktin toista puolta, Keränen sanoo.

Nuorisotutkimuksessa saavat kyytiä myös Kaikki mulle heti -sukupolvea koskettavat myytit. Tutkimuksen valossa nuoret ovat hyvin huolestuneita yhteiskunnan kovenevista arvoista ja ihmisten välinpitämättömyydestä.

- Huoleton nuoruus ei pidä enää paikkansa. Nuoret kelailee näitä juttuja varsin paljon, ja ovat hyvin kiinnostuneita muistakin kuin vain itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan, Keränen summailee nuorten aatemaailmaa.

Ympäristön tila koskettaa lähes jokaista

Nuorisotutkimuksessa nousi hyvin vahvasti esille myös nuorten huoli ympäristöstä ja sen tilasta.

Tutkimuksen mukaan joka toinen suomalaisnuori on erittäin huolestunut ilmastonmuutoksesta ja tämän hetkisistä ympäristöongelmista.

Nuorten huoli ympäristöstä ja sen tilasta onkin lisääntynyt merkittävästi viimeisen viiden vuoden aikana. Tilastollisesti heidän määränsä on kasvanut seitsemän prosenttia vuoteen 2002 verrattuna.

Suosikki-lehden tilaamaan nuorisotutkimukseen osallistui yhteensä 1225 12-20-vuotiasta nuorta. Edellisen kerran vastaava tutkimus tehtiin vuonna 2002.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot